vilenin

Kansan-, vai puolueenedustaja ?

Valtiopäiville kokoontunut eduskunta on ensimmäisenä säätänyt lain puoluetuesta, myöhemmin Puoluelain ja sokerina pohjalla vaalilain.

Vaalilaki 113 § Puolueensääntöjen soveltaminen jäsenvaaleissa.

Lain alku on varsin lupaavaa, mutta lain 183 § kieltää hakea muutosta puolueen päätökseen.

Ainoa puolueiden ukopuolelta valittununa on ollut Tennilä Lapin vaalipiiristä.

Puolueiden vallankaapaus on tapahtunut yksimielisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kumpi olikaan ensin, muna, vai kana ?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kansanedustajaksi on helpompi päästä kuin kansan johtajaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tennilä on ollut ainoa KANSANEDUSTAJA.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tennilä on ollut ainoa KANSANEDUSTAJA.
Tuo vaalilain 183§ on verrattavissa korpifilosofi Järvelän esitykseen, että Suomi on oikeusvaltio vasta, kun veronmaksulapussa lukee, että vero on ulosottokelpoinen, jos maksaja sen hyväksyy.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tämä kansa ei halua KANSANEDUSTAJIA eduskuntaan ja ehdokkaitakin on ollut kautta-aikojen niukasti. Muutoinhan siellä niitä olisi....
Onko Tennilä ainoa, joka on valittu omalta listalta ja ollut siis KANSANEDUSTAJA?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä näin on, ei edes yhteislistalta, sitä en tosin muista otettiiko hänet takain eduskuntaryhmään puoluetukienvuoksi.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tunnustan syntini, minä se olin, yksi niistä jotka äänestivät tuolloin Tennilää. Siitä on tosin jo aikaa, mutta koin vain hänen kärsineen vääryyttä, enkä ollut ainoa niin ajatteleva. Kommunistiksi en itseäni tunnusta, mutta melkein Tennilä-faniksi kyllä. Mitäpä siitä, puolueet tulevat ja menevät, sen mukaan kuka äänestää ja uskoo äänestävänsä uskottavaa. Tässä suhteessa tämä kyseinen mies oli toimiva, mutta siitäkin jokaisella lienee oma mielipiteensä. Siis niillä, jotka hänestä jotain tietävät. Soini sitä vastoin ei ole koskaan ratsastanut potkitun poliitikon maineella, mutta hänen oma mononsa saattaa vielä monen persuuksissa tuntua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen samaa mieltä Aimon kanssa siitä, että kansanedustajia ei ole. Eduskunnassa olevat ovat puolueiden edustajia, eivät kansan. Valitsijainsa tahtoa edustajan on vaikea noudattaa, koska ryhmäkuri sitoo edustajia. Harva uskaltaa asettua puolueen johdon tahtoa vastaan, koska se merkitsee sitä, että on hyvin todennäköistä, ettei niskuroija pääse seuraavissa vaaleissa edes ehdolle. Kuten Aimo Remes sanoo, puolueet ovat kaapanneet vallan. Ne estävät avoimen keskustelun puolueen asioista. Puoluelehtiäkään ei enää juuri ole. Somessa voisi keskustelua käydä, mutta ei puolueen sivuilla saa mitään sanotuksi. Äänekäs keskustelija saarrostetaan ja vaiennetaan. Puolueraha käytetään puolueen johdon päättämällä tavalla. Esimerkkinä tästä on PS. Keskustelua ei käydä ja puoluetuet on sidottu pienen piirin hallitsemaan säätiöön. Historiallisesti pisin säätiöpolitiikka maassamme lienee RKP:llä.
Puoluetuki on turmellut kansanvallan. Puoluetuki aloitettiin Urho Kekkosen mahdin pönkittämiseksi. Sitoutumattomat sanomalehdet vastustivat kauan puoluelehtien tukia. Puoluetuki oli puoluelehdille rasite, ottaessaan vastaan puolueilta tuen, ne antoivat sitoa kätensä ja lehtiensä sisällön. Lukijat alkoivat kaikota. Kun puolueet ovat rahalla lujittaneet asemaansa ja printtimedia on heikentynyt, puolueet eivät enää tarvitse painettuja lehtiä. Siksi ne ovat kuihtuneet jokseenkin kokonaan pois. Puoluevalta on tehnyt mahdolliseksi kansan enemistön tahdosta riippumatta mennä EU:hun ja euroon ja pysyä siellä. Suomen tasavallan riippumattomuus on heikentynyt ja valtaa annettu Brysseliin. Ihmiset on revitty juuriltaan, pantu rattaille ja kaupunkien kanalaatikoihin. Maahantunkeutujien massamuutto on saanut ihmiset pelkäämään. Rasismin leimalla lyömisen pelko rajoittaa vapaata kansalaiskeskustelua. Koko Eurooppa on suuressa vaarassa juuri sananvapauden heikentymisen seurauksena. Suomea miehitetään, eivätkä puolueet edes yritä sitä estää. - Kiitos Aimo. Nostit hyvin tärkeän kansanvaltaan liittyvän asian esille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vanha sanontahan kuuluukin, kaikki valta on lähtöisin kansasta, eikä koskaan palaa kansalle takaisin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kaikki valtahan on kansalta lähtöisin, eikä koskaan palaa takaisi.

Tuli toisenkerran, kun kommenttikenttä pakollinen.

Toimituksen poiminnat